Hallingskarvet

Fri uberørt natur og tett opp mot nasjonalparken

Hallingskarvet Fjellgrend har rikelig tilgang til fri uberørt natur og grenser tett opp mot nasjonalparken.

Stedet gir fantastiske muligheter for skiturer i fjellheimen og tilgang til flotte alpine bakker vinterstid. Her kan du virkelig nyte skimulighetene enten du velger de eventyrlig preparerte løypene, eller om du vil legge dine egne spor. Ildskjeler setter sin ære i å tilrettelegge for unike skiopplevelser i Hallingskarvet.

Hallingskarvet skisenter har lange nedfarter som spenner over 510 høydemeter. Fjellheisen tar deg opp på snaufjellet, til en fantasktisk utsikt, hele 1244 m.o.h. Den lengste nedfarten er på ca. 3 km. Her er det med andre ord duket for flotte ski- og snøopplevelser for hele familien enten man velger slalom, telemark, snowboard eller langrenn.

Området gir også rike muligheter for fotturer og sykling om sommeren. Ta deg opp på Norges tak, Hallingskarvet, og nyt 360 graders utsikt over Norge. Området har et nett av ferdselsveger og stier fra gammelt av. Disse utgjorde bindeleddet mellom grendene i kommunen og til grendene rundt om. Stedet har rik historie helt tilbake til før middelalder, og antagelig enda lenger tilbake. Her har det foregått kullbrenning og jernutvinning, jakt og fiske. Det er fortsatt rikelige muligheter til fiske og jakt i Hol kommune.

Fjellbadet er populært med svømmebasseng, svømmekanaler, barnebasseng, motstrøm, stupebasseng, klatrevegg, vannrutsjebane, boblebad, badstuer, dampbadstu og kafe.

Men hvis du ikke ønsker friluftslivet ute i naturen, kan det gode liv nytes i varmestuen på Hallingskarvet Skisenter, Ingers Kro eller på Panorama skihytte.

Adkomst

Fra Vest: Kjør RV 50 over fjellet fra vest til du kommer til Sudndalen og avkjøringen til Hallingskarvet Skisenter.

Fra Øst: Følg RV 50 fra Hol mot Aurland til Sudndalen og avkjøringen til Hallingskarvet Skisenter.

Følg veien nedover og over broen. Etter at du passerer skisenteret finner du en vegbom som må passeres. Følg veien videre forbi Hallingskarvet skisenter og videre oppover, så finner du hyttefeltene. Det er en vegbom som koster kr 50,- for besøkende og andre brukere av veien enn medeiere/hytteeiere og håndverkere som arbeider i hyttefeltet.

Beliggenhet

Hallingskarvet skisenter som nærmeste nabo ca. 900 m.o.h.
Sudndalsfjorden ligger på ca. 735 m.o.h og toppen på Fjellheisen ligger på 1.244 m.o.h.

Skisenteret har et kjempeflott bakkenett, med muligheter for liten og stor, nybegynner som viderekommende.
Kjent for å være snøsikkert og flotte pudderforhold.

På fjellbadet er det svømmebasseng, utebasseng, svømmekanaler, barnebasseng, motstrøm, klatrevegg, vannrutsjebaner, boblebad, dampbadstue og kafé.

Om vinteren er det over 100 km preparerte langrennsløyper i en fantastisk natur for nybegynnere og viderekommende. (Se løypekart her)

På sommeren er det mange og varierte turstier i området rundt Sudndalen og i fjellene i nærheten.
Sommer som vinter, kan man gå turer til noen av turisthyttene omkring eller den velkjente Aurlandsdalen.

Myrland turist og servicesenter ligger sentralt ved riksveien på Myrland, ca. 3,5 km unna.
Her er det selskapslokaler, kafeteria, dagligvareforretning osv.

Kjører man 35 minutter, kommer man til skieldorado Geilo, med mange muligheter for shopping og restaurantbesøk, samt Spa og bowling.

Annen informasjon

Infrastruktur: Hytteeier blir medlem av veglag som drifter tilkomstvegene fra RV 50 og frem til hytta sommer og vinterstid. Vegbommen koster kr 50,- for andre brukere av veien enn medeiere og håndverkere som arbeider i hyttefeltet. Det er en aktiv velforening for hytteeierne som de fleste hytteeiere er medlem av.

Strøm til hytta leveres fra Ustekveikja eller annen leverandør du velger. Avløp og vannleveranse skjer lokalt fra utbygger Hallingskarvet Fjellgrend, som hytteeierne betaler vannavgift til. Du betaler avløpsavgift til kommunen ettersom kommunen tar i mot avløpet lenger ned i dalen til kommunalt renseanlegg. De fleste etablerer parabol for Tv og benytter mobilt bredbånd til pc og mobilbruk.